OSLO FILATELISTKLUBB

Velkommen til hjemmesidene til Oslo Filatelistklubb - OFK. Klubben er landets største med ca. 500 medlemmer i inn- og utland. Klubben er den eldste frimerkeklubben i Norge - stiftet så tidlig som 1886.

I tidsrommet september til mai avholdes vekselvis medlemsmøte (følg link for å se kart over hvor møtene holdes) og klubbaften med auksjon hver mandag. På medlemsmøtene er det kåserier over filatelistiske emner eller temaer av allmenn interesse, ofte ledsaget av lysbilder. Den "offisielle" delen starter kl. 19:00, men det er åpent hus fra kl. 18:00.

På startsiden finner du informasjon om:


NYHETER OG AKTUELT

NORGESKATALOGEN™ 2018

NK_2018

Som (nesten) hvert år - på høstparten kommer årets utgave av Norgeskatalogen™! Årets utgave er den 68. i rekken og du kommer heller ikke denne gangen å bli skuffet over innholdet - garantert! I salg fom. 2. oktober.

Katalogen inneholder en hel rekke spesialartikler og mye nyttig informasjon for alle norgessamlere.

Årets spesialartikkel handler om 20mm utgavene med NK-nummer 49-55. Videre er en omfattende spesialartikkel om to-ringsstempler med tverrbjelke inkludert.

Katalogen er å få tak i på medlemsmøtet 2. oktober - medlemspris ved personlig avhenting er kr. 350,-. I tillegg vil du få høre mer om katalogen av de som har lagd den!

Ved bestilling pr. post husk å merk denne med navn og adresse - hvis ikke tar det ekstra tid og OFK har også problemer med å identifisere kjøper i enkelte tilfeller.


FRIMERKETS DAG PÅ MAJORSTUA POSTKONTOR 7. OKTOBER

Frimerkets Dag er en årlig markering som arrangeres rundt omkring i det ganske land. Det er et samarbeid mellom Posten Norge, Norges Filatelistforbund og den enkelte klubb/forening. Se brosjyre for mer informasjon om arrangementet og hvilke spesialiteter en kan få kjøpt.

SALG AV OVERSKUDDSLAGER FRA KLUBBENS BIBLIOTEK

Gjennom årene har biblioteket mottatt en mengde tidsskrift og bøker som har blitt fjernlagret som dubletter. Dette skjedde hovedsakelig i perioden 1960-90. I en tid hvor mange tidsskrift legges ut digitalt er behovet for dubletter minskende.

klipparkiv

Vi vil suksessivt legge ut tidsskrift og bøker for salg, men begynner med et stort utklippsarkiv, ordnet i arkivbokser. De er sortert etter land og områder (se bilder på hjemmesiden) og prisen vil være kr 50,- pr. boks. Disse kan hentes i biblioteket på tirsdager mellom kl. 1900 og 2100 eller på møtene i klubben etter avtale med sekretæren. Eventuelt kan de sendes mot betaling av porto for pakke. Her gjelder prinsipp førstemann til mølla.

Har du spesielle ønsker når det gjelder tidsskrift, kan du sende en mail til klubben med dine ønsker så skal vi se om vi kan hjelpe med dine ønsker. Spesielt har vi mye NFT, Nordisk Filatelistisk Tidsskrift og Frimerke Forum.

Se egen dedikert side med oversikt og bilder. Eller du kan laste ned en pdf med all informasjon.


SE ALLE OPPFØRINGER


eksempler_salgsartikler

MØTER OG AKTIVITETER SEPTEMBER 2017

4. SEPTEMBER - referat

- Quiz
- Verdenssamling
- Aktuelt og eventuelt


11. SEPTEMBER

- Klubbaften/Byttemøte
Ta med byttebøker og mankolister.


18. SEPTEMBER - referat

- Quiz
- Å samle Finland
- Aktuelt og eventuelt


25. SEPTEMBER

- Høstauksjon - last ned auksjonslisten - inkl resultater


MØTER OG AKTIVITETER OKTOBER 2017

2. OKTOBER - referat

- Quiz og en liten auksjon
- Presentasjon og salg av den nye Norgeskatalogen 2018
- Aktuelt og eventuelt


7. OKTOBER

- Frimerkets Dag markeres med stand på Majorstuen Postkontor


9. OKTOBER - avholdes i Frydenlundgata

- Klubbaften
Miniauksjon og bytte/salg. Anledning til å lære vårt store bibliotek bedre å kjenne!


16. OKTOBER - referat

- Quiz og en liten auksjon
- Skule Bøie: Svenske Bandmerker
- Aktuelt og eventuelt


23. OKTOBER

- Auksjonskveld - last ned auksjonslisten (inkl. resultater)
For innlevering, ta kontakt med auksjonskomiteen.


MØTER OG AKTIVITETER NOVEMBER 2017

30. OKTOBER

- Quiz og en liten auksjon
- Georg Størmer snakker om de “De klassiske norske skillingsutgaver”
- Aktuelt og eventuelt


6. NOVEMBER - avholdes i Frydenlundgata

- Klubbaften
Miniauksjon/bvtte og salg. Anledning til Ã¥ besøke vårt store bibliotek.


13. NOVEMBER

- Quiz og en liten auksjon
- Dag Røhjell - Australia
- Aktuelt og eventuelt


20. NOVEMBER

- Juleauksjon - last ned auksjonslisten (inkl. resultater)
Mange gode objekter. For innlevering, ta kontakt med auksjonskomiteen.


27. NOVEMBER

- Quiz og en liten auksjon
- Halvor Fasting fra Postens Frimerketjeneste forteller om frimerkeåret 2018
- Aktuelt og eventuelt


MØTER OG AKTIVITETER DESEMBER 2017

9. DESEMBER

- Julemøte
Vårt tradisjonelle julemøte på Scandic Hotel Oslo City. Innbydelse med detaljer i neste nummer av Info.En annen viktig del av OFK sitt virke er utgivelsen av Norgeskatalogen. Denne har høstet mye heder og ære på utstillinger og er helt sentral dersom du samler norske merker. For mer informasjon om katalogen og hvordan bestille, gå til siden Norgeskatalogen™.

OFK sitt bibliotek er absolutt verdt et besøk dersom du har spørsmål eller søker filatelistisk litteratur - og er en viktig del av klubben.

Klubbens auksjoner er definitivt noe å få med seg idet OFK når et bredt publikum i inn- og utland. Lav provisjon (12%) og god tilgang på objekter gjør våre auksjoner til noe for alle og enhver. Følgende betingelser gjelder ved kjøp og salg. Du kan by på auksjonene enten ved å kontakte en av auksjonariusene i forkant pr. telefon - eller så kan du sende inn vedlagte budskjema.

Hva frimerkeforumer angår, finnes det mange av på internett allerede. OFK vil derfor ikke lage noe eget forum pr. i dag. Noen aktuelle forumer er: